Espaņol  English
Whitby Restaurant
Madrid, Spain_2011

Proyecto ibu in collaboration with Inés Primo de Rivera

Fronting a busy street of Madrid, Whitby restaurant has a three aspects double height facade with a rhythm of oversized glass openings drawing flows of light into the space and creating a vibrant atmos- phere between the street and the restau- rant life . Inside, the project is developed in two levels with the bar and more casual area at the lower level and a quieter res- taurant area overlooking the space from the mezzanine level.
The rawness of the concrete structure is exposed and together with the use of steel and wood in their natural finishes creates a contrast with the smoothness of the finer furniture and fabric elements.
The warm lighting emanates from custom made steel fixtures integrated with the structure.
studioibu © 2019